ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν να έρχεται λάσπη και για τον Τσίπρα

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν, όπως πληροφορείται το Politic, πως θα συνεχιστούν οι επιθέσεις κάτω από το τραπέζι στον Νίκο Παππά και σε άλλα στελέχη τους τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν αποκλείουν να μπει στο κάδρο της λασπολογίας κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα επιλέξει τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση ΠαπαγγελόπουλουNovartis ούτε προκρίνει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ ή και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεργάτες, πάντως, του πρώην πρωθυπουργού δεν τρέφουν αυταπάτες πως οι σαμαρικοί, καθ’ υπόδειξη του άτυπου αρχηγού τους, δεν επιθυμούν τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου και με τον κ. Τσίπρα, ενώ προδικάζουν πως το πόρισμα του ΚΙΝΑΛ- όλα θα κατατεθούν την επόμενη Τετάρτη, 15 Ιουλίου κι αναμένεται να συζητηθούν και να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια στις 22 Ιουλίου- θα είναι ακόμα πιο σκληρό από το αντίστοιχο της ΝΔ ως «βασιλικότεροι του βασιλέως».

Στο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, υπογραμμίζουν πως η μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών για τον εξωδικαστικό διακανονισμό ΗΠΑ- Novartis, που επιβεβαιώνει τον επηρεασμό της κυβέρνησης Σαμαρά από αξιωματούχο, αποδυναμώνει οποιαδήποτε προσπάθεια εμπλοκής κι άλλων προσώπων στη σκευωρία πως το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας ήταν σκευωρία.

Με το βλέμμα στραμμένο στο ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία

Σε σχέση, εξάλλου, με το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις και την κυβίστηση του ΚΙΝΑΛ, στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμένουν με ενδιαφέρον τη σημερινή (Πέμπτη) ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να διαπιστώσουν τη στάση που θα κρατήσουν οι τέσσερις βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη που διαφώνησαν στα κομματικά όργανα με την υπερψήφισή του.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, εστιάζουν και στην αντίφαση ο μεν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, να δηλώνει πως τίποτα δεν τελείωσε με τον κορονοΐο και «κοιτάξτε τι γίνεται στα Βαλκάνια», ο δε υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, να ανακοινώνει νέα μέτρα χαλάρωσης των περιορισμών.

© politic.gr