Τα οφέλη του μπάνιου τις βραδινές ώρες!

Είστε από τους ανθρώπους που αγαπάτε το μπάνιο τις βραδινές ώρες; Τότε, είστε πολύ τυχεροί ακόμα και αν δεν το ξέρετε  καθώς απολαμβάνετε πολλά οφέλη σε σχέση με τους πρωινούς λάτρεις του μπάνιου!

Συγκεκριμένα,  είναι πολύ σημαντικό για την υγεία της επιδερμίδας  να πλένεσαι τη νύχτα αντί την ημέρα, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Πέραν  της ζέστης και της εφίδρωσης που αυτή συνεπάγεται, κατά τις εποχές αυτές κι ιδιαίτερα την άνοιξη, υπάρχουν πολλά αλλεργιογόνα στον αέρα όπως η γύρη, από τα οποία καλό είναι να απαλλαχθείς πριν πέσεις για ύπνο.

Έτσι όσοι είστε επιρρεπείς στις αλλεργίες, φαντάζομαι καταλαβαίνετε  τι πρέπει να κάνετε από εδώ και στο εξής!

Σε τι άλλο βοηθά το βραδινό μπάνιο

Επίσης, είναι αποδεδειγμένο ότι το βραδινό ντους βοηθάει στον ύπνο, πράγμα για το οποίο δε νομίζω να αμφέβαλλε ποτέ κανείς. Το ζεστό νερό κι η χαλάρωση που προσφέρει, σε προετοιμάζει για έναν εξίσου χαλαρό κι ήρεμο ύπνο. Φροντίστε μόνο να γίνεται το πολύ 90 λεπτά πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Βέβαια επειδή όλα μια συνήθεια είναι κι επειδή κανένας  δεν είπε πως είναι εύκολο να αλλάζεις το πρόγραμμα σου έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο, απλώς δοκιμάστε  λίγες φορές την τακτική αυτή κι αν τελικά είναι αποτελεσματική, και τότε μάλλον δε θα δυσκολευτείτε να την υιοθετήσετε!