Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων – Οινικές πτήσεις με ένα… αναμνηστικό κρασοπότηρο

Ο,τι πιο εξαιρετικό, σπάνιο και ιδιαίτερο έχει να παρουσιάσει ο αμπελώνας της Βόρειας Ελλάδα θα μπορούν να γνωρίσουν αλλά και να… γευτούν οι οινόφιλοι που θα λάβουν μέρος στα “ ΒορΟινά των Χριστουγέννων”, μια ξεχωριστή και άκρως εορταστική εκδήλωση που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από οινοπαραγωγούς-μέλη της Ενωσης “ Οίνοι Βορείου Ελλάδος”.

Είναι η τέταρτη χρονιά φέτος που διοργανώνεται η εκδήλωση και όπως και οι τρεις προηγούμενες, έτσι κι αυτή έχει (και) φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από τα εισιτήρια, θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος.
“ Τα φετινά “ ΒορΟινά των Χριστουγέννων” έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου (6:00 μμ – 10:00 μμ), και θα φιλοξενηθούν στον ημιώροφο του ξενοδοχείου Electra Palace, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

 

Στον χώρο κάθε οινοπαραγωγός θα στήσει το δικό του τραπέζι και θα “ συστήσει” στο οινόφιλο κοινό την παραγωγή του. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει κρασιά που πρωτοκυκλοφορούν στην αγορά αλλά και κρασιά που είναι για λίγους και ίσως δεν πάρουν ποτέ το δρόμο της αγοράς. Κρασιά κόκκινα, λευκά ή ροζέ, ακόμη και… θολά (για όσους γνωρίζουν), κρασιά σπάνια, κρασιά πειραματικά, κρασιά παλαιωμένα κ.α.

Ο επισκέπτης, προσερχόμενος στον χώρο προμηθεύεται ένα αναμνηστικό ποτήρι με το λογότυπο των ΒορΟινών, πληρώνοντας ως εισιτήριο, 10 ευρώ και με αυτό “ περιπλανιέται” από τραπέζι σε τραπέζι γνωρίζοντας οινοπαραγωγούς και οινοπαραγωγές.

“ Είναι μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση, ίσως μοναδική του είδους στην Ελλάδα”, αναφέρει μιλώντας στο περιοδικό ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Ένωσης Οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», Αλεξάνδρα Ανθίδου. Τονίζει μάλιστα πως “ μέσω της διαδικασίας που ακολουθείται, κάθε τραπέζι μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα μικρό διδασκαλείο οινικής εκπαίδευσης”. Σύμφωνα με την ίδια, “ αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι οινοπαραγωγοί έχουν κάτι ενδιαφέρον, κάτι ξεχωριστό κάτι σπάνιο να παρουσιάσουν και να προσφέρουν για οινογνωσία στο κοινό”.

 

Από την εκδήλωση δεν λείπουν και οι λεγόμενες “ κάθετες γευστικές δοκιμές”, κατά τις οποίες, όπως εξηγεί η κ. Ανθίδου, “ ο ενδιαφερόμενος μπορεί να γνωρίσει το ίδιο κρασί αλλά από διαφορετικές σοδιές, από τρεις-τέσσερις, έως και οχτώ, διαφορετικές χρονιές, πχ της δεκαετίας του ΄80”.

Η εκδήλωση «Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «9ου Thessaloniki Food Festival» και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.winesofnorthgreece.gr

©Πηγή: amna.gr