Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της αντισημιτικής επίθεσης στο Βερολίνο

Παραδόθηκε εν τέλει στις αστυνομικές αρχές ο δράστης της αντισημιτικής επίθεσης που έλαβε χώρα σε κεντρικό σημείο του Βερολίνου. Πρόκειται για έναν 19χρονο πρόσφυγα από την Συρία ο οποίος ζει σε κέντρο φιλοξενίας.

Την οργή μεγάλης μερίδας των κατοίκων της γερμανικής πρωτεύουσας είχε προκαλέσει η υπόθεση αντισημιτικής επίθεσης στην καρδιά της πόλης. Ο 19χρονος αραβικής καταγωγής, είχε βγάλει την ζώνη του και είχε στραφεί εναντίον ενός Ισραηλινού άνδρα χτυπώντας τον με μανία.

Το θύμα ονόματι Άνταμ που δεν είναι Εβραίος αλλά Άραβας Ισραηλινός, μαζί με έναν φίλο του, περπατούσαν αμέριμνοι στον δρόμο φορώντας κιπά (σσ το παραδοσιακό εβραϊκό καπελάκι) όταν ξαφνικά δέχτηκαν την επίθεση, την οποία και αποφάσισαν να την καταγράψουν. Ο νεαρός δράστης μάλιστα φαίνεται να φωνάζει στα αραβικά «Γιουχάντ» (μτφ από τα αραβικά= Εβραίος).   Μάλιστα το βίντεο είχε προκαλέσει την οργή των περισσότερων Βερολινέζων.

Όπως είχε ο ίδιος δηλώσει αργότερα, εκείνο το βράδυ φόρεσε για πρώτη φορά το κιπά, που του το έδωσε ένας φίλος του, για να αποδείξει ότι δεν κινδυνεύει κανείς φορώντας το στους δρόμους του Βερολίνου.

Ο 19χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, ενώ πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστεί.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατήγγειλε αυτό το «φρικτό επεισόδιο» και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση «θα αντιδράσει» απέναντι στον αντισημιτισμό.