φωτ. αρχείου

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και για το 2018

Κατατέθηκε στη Βουλή η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει ότι θα μπορούν και το 2018 να πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η εγκύκλιος αφορά ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία και τους επιτρέπει να αίρουν την ακινησία του οχήματος τους καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκειά της χρήσης του.

Τι προβλέπει η τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την τροπολογία, για άρση ακινησίας του οχήματος διάρκειας ενός μήνα προβλέπεται η καταβολή των 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για άρση ακινησίας διάρκειας τριών μηνών προβλέπεται η καταβολή των 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για άρση ακινησίας για τους υπόλοιπους μέχρι τη λήξη του έτους μήνες η καταβολή των δωδεκάτων που απομένουν συν 2/12.

Να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες οχημάτων

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης είναι δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν τεθεί από αυτούς σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, να προβούν σε άρση της για χρονικό διάστημα που επιθυμούν καταβάλλοντας τα αναλογούντα τέλη.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας για λόγους ανωτέρας βίας, εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του 2018, να καταβάλλονται από τον κάτοχο τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες του έτους και όχι το σύνολο των τελών κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ