Φωτ. αρχείου

Τέσσερις αρχηγικές συλλήψεις μελών της σπείρας με τα παράνομα φάρμακα

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται ήδη τέσσερα αρχηγικά μέλη της σπείρας με τα παράνομα φάρμακα, μεταξύ των οποίων είναι και αυτός που έπαιζε τον κεντρικό ρόλο.

Ο συγκεκριμένος είχε στήσει εικονική εταιρεία στη Μέση Ανατολή και έκανε εικονικές εισαγωγές φαρμάκων που ουδέποτε όμως έφταναν στην Ελλάδα.

Πολύ απλά γιατί τα φάρμακα που «έρχονταν» από το εξωτερικό, ήταν αυτά που βρίσκονταν σε αποθήκες νοσοκομείου και τα οποία έκλεβαν νοσηλεύτριες και έπειτα μέσω μεταφορικών εταιρειών διοχετεύονταν σε νοσοκομεία της Ευρώπης. Εκεί όπου βεβαίως η τιμή του φαρμάκου είναι-τουλάχιστον-τριπλάσια.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα παράνομων φαρμάκων

Σύμφωνα με το σχέδιο της σπείρας, οι νοσηλεύτριες έμπαιναν στην αποθήκη με τα αντικαρκινικά φάρμακα για να παραλάβουν δυο ή τρία φάρμακα και να χορηγήσουν στον ασθενή. Αυτές έπαιρναν τις συσκευασίες αλλά χορηγούσαν μόνο τη μία και οι υπόλοιπες έφευγαν για τις αποθήκες της συμμορίας και μετά για το εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της οικονομικής αστυνομίας φάρμακα αξίας άνω των 300.000 ευρώ καθώς επίσης εικονικά παραστατικά και συνταγογραφήσεις για δήθεν «καρκινοπαθείς».