Τέξας: Συνελήφθη 17χρονος που σχεδίαζε επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν 17χρονο μαθητή γυμνασίου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σχεδίαζε μαζική ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Τέξας.

Πρόκειται για τον Ματίν Αζίζι-Γιαράντ, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα και κατηγορείται για τρομοκρατία για σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης στο Κέντρο Stonebriar στο Φρίσκο. Η επίθεση σχεδιάζονταν να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο.

Ο Ματίν υπολογίζεται ότι έχει δαπανήσει περισσότερα από 1.400 δολάρια για όπλα προκειμένου να πραγματοποιήσει την επίθεσή του.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης προσπαθούσε να προσηλυτίσει και άλλα άτομα προκειμένου αυτά να συμμετέχουν στις τρομοκρατικές του ενέργειες, αν και οι ένορκες καταθέσεις υποδεικνύουν ότι ήθελε να γίνει «μοναχικός λύκος».

Από την πλευρά του, ο ειδικός πράκτορας του FBI Έρικ Τζάκσον ανέφερε ότι «Το FBI δεν έχει κάποιες πρόσθετες πληροφορίες για ύπαρξη απειλής που να σχετίζεται με αυτή τη σύλληψη».

«Ο αμερικανικός λαός μπορεί να νιώθει άνετα γνωρίζοντας ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των κοινοτήτων που υπηρετούμε».