«Θα ήθελα να καταθέσω στον εισαγγελέα σχετικά με την ρωσική ανάμειξη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτν Τραμπ, αναφερόμενος στην υπόθεση σχετικά με την φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές, ανέφερε ότι «θα ήθελε» να καταθέσει ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, αλλά δεν το έκανε κατόπιν συμβουλής των δικηγόρων του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων σε σχετικές ερωτήσεις τους στον Λευκό Οίκο, πως ο ίδιος δεν θα είχε κανέναν πρόβλημα να μιλήσει ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς «δεν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη με τη Ρωσία». Μάλιστα δήλωσε πως αν ο ίδιος αντιμετωπίζονταν «δίκαια», τότε θα ήταν διατεθειμένος να αγνοήσει ακόμα και τις προτροπές των δικηγόρων του.

«Θα ήθελα να μιλήσω. Θα το ήθελα. Κανείς δεν θέλει να μιλήσει περισσότερο από εμένα (…) επειδή δεν κάναμε τίποτα κακό. Αλλά πρέπει να βρω έναν τρόπο για να με αντιμετωπίσουν δίκαια. Αν πίστευα ότι ήταν δίκαιο, θα παρέκαμπτα τον δικηγόρο μου».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, πρόσθεσε ακόμα, σχετικά με έναν από τους δικηγόρους του που χειρίζονται την υπόθεση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο και στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, τον Ρούντι Τζουλιάνι, πως είναι πολύ «καλό παιδί». Ωστόσο όμως ανέφερε ότι ο Τζουλιάνι δεν γνώριζε τα πάντα όταν έκανε «ορισμένες δηλώσεις» σχετικές με τις κατηγορίες που του προσάπτει η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.