Θεανώ Φωτίου: «Εξαιρώντας ομόφυλα ζευγάρια καταδικάζουμε χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια»

«Εξαιρώντας ομόφυλα ζευγάρια από την αναδοχή παιδιών καταδικάζουμε χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια και θα καταδικάσουμε τα ανήλικα παιδιά» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, υπεραμυνόμενη το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής ανήλικων παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης , όσο και στις ενστάσεις που εκφράζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κα. Φωτίου σημείωσε: «Πόσα ομόφυλα ζευγάρια θα τρέξουν για αναδοχή; Θα εξαιρέσουμε τα χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια και θα καταδικάσουμε τα ανήλικα παιδιά; Ο νόμος διασφαλίζει τα πάντα με τρεις επιστημονικούς ελέγχους. Γι’ αυτούς που μιλούν για τα πρότυπα της οικογένειας το παιδί θα βλέπει ως πρότυπο τη φυσική του οικογένεια. Γιατί όχι μόνο δεν ξεκόβει από αυτήν, αλλά μπορεί να επιστρέψει αμέσως αν διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα παρακολουθούν για 2-3 χρόνια την πορεία της αναδοχής και τη συμπεριφορά της ανάδοχης οικογένειας».

«Δεν κρίνεται ο σεξουαλικός προορισμός αλλά η καταλληλότητα του γονιού»

Όπως παρατήρησε: «Ο κοινωνικός λειτουργός θα κάνει έρευνα για την καταλληλότητα του υποψήφιου ανάδοχου. Δεν κρίνεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός, αλλά η καταλληλότητα του γονιού».

Παρά τις αντιδράσεις, πάντως, η κα. Φωτίου δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένη από τη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή για το νομοσχέδιο. «Εκείνο που ξέρει η ελληνική κοινωνία είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν παιδιά στα ιδρύματα και την ίδια ώρα νεαρά ζευγάρια να κλαίνε. Να είναι υποψήφια και να μην μπορούν επί 6 χρόνια να πάρουν ένα παιδί, αλλά και εμείς να κλείνουμε τα αυτιά μας και το εμπόριο βρεφών να ανθεί» τόνισε.