Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για το ΚΕΘΕΑ (pics)

Του Αντώνη Τσολναρά

Διαμαρτυρία για το ΚΕΘΕΑ βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Πολίτες σχημάτισαν ένα κύκλο, φίμωσαν τα στόματα τους με κολλητική ταινία και αφού την έβγαλαν, φώναξαν ο καθένας το όνομα του και στη συνέχεια επαναλάμβαναν όλοι μαζί την φράση «είναι εντάξει». Επίσης, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την «παράλογη», όπως τη χαρακτηρίζουν, απόφαση του υπουργείου Υγείας «να καταργηθεί το εκλεγμένο άμισθο Δ.Σ. του και να αντικατασταθεί από έμμισθους ημέτερους, που θα διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση».

Μάλιστα, ο Φαίδων Καλοτεράκης, ειδικός βοηθός διευθυντή ΚΕΘΕΑ, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε:

«Η κυβέρνηση μέσα σε μία νύχτα κατήργησε το εκλεγμένο άμισθο Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, κάτι που εμείς το μάθαμε από την εφημερίδα της κυβέρνησης. Είναι μια ενέργεια που δεν δικαιολογείται από τίποτα. Έχουμε σενάρια για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την ενέργεια».

Ο ίδιος απέφυγε να εμβαθύνει επί του θέματος και σημείωσε: «Θα δούμε τη συνέχεια, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση των συναδέλφων, ώστε να έχουμε το επόμενο βήμα, καθώς αν κλιμακωθεί η κατάσταση μπορεί να αποφασιστεί κάποια απεργία».

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για το ΚΕΘΕΑ (pics)

Ζητούν στήριξη του έργου του ΚΕΘΕΑ

Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Υγείας και τη διατήρηση της αυτοδιαχείρισης στις οποίες στηρίζεται το έργο των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ, την αναγνώριση της αποτελεσματικής και «αχρωμάτιστης», όπως αναφέρουν, λειτουργίας του, καθώς και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική για τις εξαρτήσεις.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν προγράμματα ΚΕΘΕΑ.

Δείτε ακόμη: Πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης