Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Εκδήλωση με θέμα «Νέο-Οθωμανικός Επεκτατισμός – Μπορούμε να μετατρέψουμε την απειλή σε ευκαιρία;» θα πραγματοποιήσει ο φορέας πολιτικού προβληματισμού Ρ.ΕΥ.Μ.Α. «Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 18:00, στο ξενοδοχείο “Holiday Inn” – αίθουσα «Αριστοτέλης», Μοναστηρίου 8.

Εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, Πρόεδρος του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, πρ. Υφυπουργός και Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.

«Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον; Πώς θα αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις; Είναι η Ελλάδα μια χώρα σε παγίδα; Πώς θα κάνουμε την πατρίδα μας ασφαλή και ακέραια;».

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δίνουν: ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και πρ. Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος της Έδρας Στρατηγικών Μελετών Γ.Ε.Ε.Θ.Α. «Θουκυδίδης» κ. Ηλίας Κουσκουβέλης, ο πολιτικός επιστήμων κ. Λευτέρης Κουσούλης και ο Γενικός Γραμματέας του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΜΠΟΚΕΜ και πρ. Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Αγγελάκας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Νικολαΐδης.