ΙΝΤΙΜΕ

Θεσσαλονίκη: Η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα

Πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η ξαφνική καταιγίδα που έπληξε σήμερα (7/5) το απόγευμα την περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κυκλοφοριακά προβλήματα, μικροατυχήματα στους δρόμους και πεσμένα κλαδιά δέντρο συνέθεσαν την εικόνα της πόλης.

Και αυτό διότι η καταιγίδα που ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι συνοδεύτηκε και από ισχυρούς ανέμους, που επίσης προκάλεσαν προβλήματα. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση αυτοκινήτων και πεζών, ενώ τα νερά παρέσυραν και κάδος απορριμμάτων που δεν είχαν φρένα.

Από εκεί και πέρα, καιρικά φαινόμενα με έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκαν στην περιοχή του Χορτιάτη και του Αγίου Βασιλείου, ενώ σύμφωνα με την Τροχαία, από τη βροχή προκλήθηκαν τροχαία ατυχήματα, όλα όμως με υλικές ζημιές.

Κλήσεις στην πυροσβεστική, προβλήματα και στην Χαλκιδική

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ κανονικά διεξάγεται αυτή την ώρα η κίνηση στην Περιφερειακή οδό.

Επίσης έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και περιοχές του νομού Χαλκιδικής, κυρίως αυτές που συνορεύουν με την Θεσσαλονίκη, ενώ στη Νέα Ηράκλεια υπάρχουν αναφορές για υπερχείλιση ρέματος.