Θεσσαλονίκη: Ο Ημιμαραθώνιος των ρεκόρ

Του Αντώνη Τσολναρά
Το ερχόμενο Σάββατο 19 Οκτωβρίου ο 8ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος – Dole των ρεκόρ – Περισσότεροι από 20.000 δρομείς θα «πλημμυρίσουν» τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης παρουσία της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης, πλήθος φορέων αλλά και χορηγών της διοργάνωσης, η Οργανωτική Επιτροπή δεσμεύθηκε πως το «μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι» θα ενθουσιάσει τους χιλιάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ωθώντας τους μάλιστα, να καταρρίψουν ατομικά -και όχι μόνο- ρεκόρ επιδόσεων, στους αγώνες των 21 χιλιομέτρων, καθώς και των 5.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, στην τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο αθλητισμός πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας και γι’αυτό κι εμείς ως η διοίκηση της ΔΕΘ προσπαθούμε να στηρίξουμε όσο περισσότερο γίνεται». Ο κ. Τζήκας μάλιστα, αναφέρθηκε και στα καλλιστεία που θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα πριν τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο στη Χαλκιδική, με τον ίδιο να δηλώνει πως «καλωσορίζουμε τους ανθρώπους από τα ινδικά καλλιστεία, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια διασύνδεσης και ισχυροποίησης των δεσμών με μία τόσο μεγάλη χώρα όπως η Ινδία».

Από την πλευρά της η Χριστίνα Καραμίχου, πρόεδρος ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, δήλωσε πως «φέτος έγινε ένας συνδυασμός Μαραθωνίου με τα ινδικά καλλιστεία, με στόχο να προσελκύσουμε στην πόλη περισσότερους επισκέπτες».

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου που βρίσκεται «εκτός Θεσσαλονίκης για τη Θεσσαλονίκη», έστειλε το μήνυμά της για το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «το Σάββατο θα ξανά-“πλημμυρίσουν” οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, είναι από τις αγαπημένες μου συμμετοχές».

«Από τις ομορφότερες διαδρομές στη χώρα»

Ο Πέτρος Λεκάκης, αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού που εκπροσώπησε το δήμο Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι η διαδρομή στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο είναι «από τις ομορφότερες διαδρομές που υπάρχουν στη χώρα μας. Ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται για το μαραθώνιο και η βούληση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι να ενισχύσουμε ακόμη παραπάνω τέτοιου είδους εκδηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να φέρουμε Αθλητικά γεγονότα στην πόλη με τη συμμετοχή του κόσμου».

Ο Άγγελος Χαριστέας που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (σ.σ. περιφερειακός σύμβουλος) δήλωσε μεταξύ άλλων πως «τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την άθληση. Είναι η πρώτη φορά που εκπροσωπώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά σαν άνθρωπος μου δίνει χαρά ότι θα τρέξω για δεύτερη φορά στο Μαραθώνιο».

Δείτε το βίντεο του Politik.gr από τις δηλώσεις του Α. Χαριστέα: 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα

Ο γενικός διευθυντής του αγώνα Δρόσος Χριστόδουλος παρουσίασε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – Dole, που θα διεξαχθεί με τη δύση του ήλιου και το οποίο περιλαμβάνει:

Τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο,

Τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:00), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

Περιγραφή της Διαδρομής Ημιμαραθώνιου:

Αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (ΟΛΘ) και τερματισμός στο ύψος του Λευκού Πύργου:

Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (ΟΛΘ).

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφόρος Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, αναστροφή 180◦ στο ύψος της Γεωργίου Παπανδρέου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, στροφή δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, στροφή αριστερά και είσοδος στην Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, στροφή 180◦ και είσοδος στην Καρατάσου, Κουντουριώτου, όπου οι δρομείς ολοκληρώνουν την πρώτη στροφή.

Οι δρομείς διανύοντας την συγκεκριμένη διαδρομή δύο φορές τερματίζουν κινούμενοι επί της Λεωφ. Νίκης μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Περιγραφή της Διαδρομής για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος:

Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).

Η διαδρομή των 5 χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (όλη η διαδρομή συντρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

Επίσης το Σάββατο δύο ώρες νωρίτερα, στις 16:00, η  Α21 διοργανώνει το 6o διεθνές Walk For Freedom στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο Walk For Freedom, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων.

Ώρα και τοποθεσία το Σάββατο στις 16:00 με αφετηρία την είσοδο του Λιμανιού. Ο κόσμος θα περπατήσει σε μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλο, στη Λεωφόρο Νίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο όπου θα βγουν ομαδικές φωτογραφίες..

Αναλυτικά οι διοργανωτές του αθλητικού αυτού γεγονότος είναι: η ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.