Τι απαντά ο Νίκος Τόσκας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απάντησε στην κριτική που δέχτηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρχικά, χαρακτήρισε «fake news» τα δημοσιεύματα περί μείωσης των αστυνομικών που ενεργού περιπολίες.

Στη συνέχεια, σχολίασε την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να διαθέσει για περιπολίες τους αστυνομικούς που φυλάσσουν τα γραφεία της ΝΔ και το πολιτικό του γραφείο, λέγοντας πως «τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Τόσκας:

«Δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες, απλώς ανάγονται στη σφαίρα των fake news. Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να το γνωρίζει.

Άλλωστε, στην κατ’ ιδίαν επικοινωνία του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Είναι εξάλλου γνωστό το ότι οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης.

Κατά τα άλλα, να τον ευχαριστήσουμε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του. Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι γενικότερες περικοπές σε τέτοιου είδους δεσμευτικά καθήκοντα εκατοντάδων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ έτσι και αλλιώς ήδη δρομολογούνται σε ευρεία κλίμακα και θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες».