Τι ειπώθηκε στο τηλέφωνο Μαρινάκη σε Τζανακόπουλο

Επιβεβαιώνεται και από την πλευρά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ότι χθες το βράδυ κάλεσε στο τηλέφωνο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, μόνο που οι δύο πλευρές δίνουν εντελώς διαφορετική εικόνα για ό,τι ειπώθηκε.

Αρχικά η σχετική καταγγελία του Δημήτρη Τζανακόπουλου δεν είχε γίνει πιστευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τελευταία φράση της σχετική ανάρτησής του είχε γίνει hashtag στο Twitter (#καλή_νύχτα_σας_κύριοι), το οποίο χρησιμοποιήθηκε για σειρά χιουμοριστικών αναρτήσεων.

Τι υποστηρίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Αυτή η κυβέρνηση δε συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται»: το μήνυμα αυτό στέλνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά από τηλεφώνημα που είχε από κάποιον που του συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης. Η δημοσιοποίηση του περιστατικού έγινε τα μεσάνυχτα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, λίγη ώρα μετά το τηλεφώνημα.

Η σχετική ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου στη σελίδα του στο Facebook έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό. Ήταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης.

Με τόνο σχεδόν απειλητικό ζητούσε να μάθει το συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Του έκλεισα το τηλέφωνο.

Αυτή η κυβέρνηση δε συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται.

Καλή νύχτα σας κύριοι».

Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό. Ήταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης. Με…

Gepostet von Dimitris Tzanakopoulos – Δημήτρης Τζανακόπουλος am Samstag, 28. April 2018

Τι λέει η πλευρά Μαρινάκη

Όπως αναφέρει το protagon.gr, ο εφοπλιστής κάλεσε τον κ. Τζανακόπουλο στις 22.27, από εμφανή και όχι άγνωστο αριθμό. Εκείνος δεν απάντησε, αλλά περίπου έξι λεπτά αργότερα, στις 22.33, επέστρεψε την κλήση ρωτώντας «ποιος είναι;».

«Καλησπέρα, κύριε Τζανακόπουλε, είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή σκοπεύω να προβώ σε νομικές ενέργειες, ποιος είναι ο συντάκτης των non papers για να ενημερώσω τους δικηγόρους μου» του είπε ο εφοπλιστής, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή που δόθηκε από το περιβάλλον του για το διάλογο που είχαν.

Όπως σημειώνεται, σκοπός της συγκεκριμένης επικοινωνίας δεν ήταν άλλος από το να ρωτήσει ο κ. Μαρινάκης, διευκρινιστικά, τον αρμόδιο επί των κυβερνητικών ανακοινώσεων υπουργό, «ποιος είναι ο συντάκτης των συκοφαντικών (σε περιεχόμενο) non papers».

Σύμφωνα πάντα με την πλευρά Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της σύντομης συνδιάλεξης ο κυβερνητικός επρόσωπος έδειχνε εκνευρισμένος και αμήχανος, ενώ απέφυγε κάθε απάντηση στο ερώτημα που του απηύθυνε ο εφοπλιστής. «Όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν από την αλληλουχία των γεγονότων, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις αρχές» αναφέρεται σχετικά από την πλευρά Μαρινάκη.

«Από το περιεχόμενο του post Τζανακόπουλου είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση, έχοντας βρεθεί σε δυσχερή θέση μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσον να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα. Σε κάθε περίπτωση τι πιο απλό να απαντήσει κάποιος σε ένα απλό ερώτημα, που σχετίζεται με το συντάκτη των κυβερνητικών ανακοινώσεων, το ύφος των οποίων, εκτός του ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, σε πολλές περιπτώσεις θίγει υπολήψεις ανθρώπων, ενώ θέτει σε αμφισβήτηση την διάκριση των εξουσιών. Από την έκταση που έχει λάβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντίδραση Τζανακόπουλου, φαίνεται ότι (μάλλον) κάποιο λάθος έκανε στο χειρισμό ενός τυπικού τηλεφωνήματος» σημείωναν κύκλοι του επιχειρηματία για το θέμα που έχει προκληθεί μετά την ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα social media.

Τι έγραφε το non-paper του Μαξίμου

Ως απελπισμένο, χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές, το χρηματοδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» με αφορμή το πρωτοσέλιδο που αφορά σε συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Τελικά, πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση» αναφέρουν.

«Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Η συνέχεια (σ.σ της υπόθεσης) στο φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη, τις αίθουσες των δικαστηρίων».