Την καθηγήτρια Ν.Παυλίδου προτείνει για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ο Απ. Τζιτζικώστας

    Ξεκινά και πάλι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία για την ανάδειξη του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, πρότεινε για τη θέση αυτή την καθηγήτρια του ΑΠΘ και επικεφαλής της πρώην περιφερειακής παράταξης “Πολίτες Μπροστά”, Νιόβη Παυλίδου. Την κάλεσε, μάλιστα, να υποβάλλει την υποψηφιότητά της και υπογράμμισε ότι η εν λόγω πρόταση αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης του προσώπου και του έργου της ως επικεφαλής αντιπολιτευτικής παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια. “Προτείνουμε έναν άνθρωπο εγνωσμένου κύρους, ο οποίος γνωρίζει τα θέματα της αυτοδιοίκησης και κυρίως της Περιφερειακής και μπορεί να συμβάλλει στα ζητήματα τόσο της καθημερινότητας όσο και της επιχειρηματικότητας” πρόσθεσε.
     Ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε, παράλληλα, ότι για τον ίδιο, αλλά και για την διοίκηση της Περιφέρειας, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικός όταν ασκείται εποικοδομητικά. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εκλογής την χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική και τόνισε ότι “λόγω της σπουδαιότητας της θέσης, πρέπει αυτή να καλυφθεί άμεσα, προκειμένου να λειτουργήσει διορθωτικά στη διοίκηση, να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και να είναι πραγματικά δίπλα στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις”.
    Σημειώνεται ότι για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης απαιτείται πλειοψηφία τριών πέμπτων ενώ η εκλογική διαδικασία θα γίνει τον Οκτώβριο. 

Π.Γ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.