Το δεύτερο SingularityU Greece Summit στην Αθήνα

  Οι νέες τεχνολογίες, το μέλλον της ενέργειας, η ρομποτική και το μέλλον της βιομηχανίας, το μέλλον των σύγχρονων πόλεων αλλά και της εργασίας, οι καινοτομίες, η ηγεσία θα είναι μεταξύ των θεμάτων που συζητηθούν και θα αναλυθούν από ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στο δεύτερο SingularityU Greece Summit, με θέμα «Vision Forward», που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αθήνα, στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2019.

     Το διήμερο συνέδριο, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, θα είναι πλούσιο από ομιλίες, ομάδες εργασίας και καινοτόμες στρατηγικές που θα φέρουν την ελληνική κοινωνία πιο κοντά στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις της Silicon Valley, με απώτερο στόχο οι ηγέτες του μέλλοντος να εκπαιδευθούν σε τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες θα αλλάξουν τη ζωή όλων, και να εμπνευστούν από μία ομάδα ομιλητών παγκόσμιας κλάσης. Επίσης, να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με συναδέλφους από διαφορετικές βιομηχανίες, startuppers και επιχειρηματίες που δημιουργούν την τεχνολογία του αύριο και να ανακαλύψουν πώς οι εκθετικές τάσεις μπορούν να μετατραπούν σε ανάπτυξη και θετική αλλαγή.

     Η διευθύντρια του SingularityU Greece Summit στην Ελλάδα, Νίκη Συροπούλου, αναφέρθηκε στη μεγάλη θετική απήχηση που είχε η περυσινή διοργάνωση, επισημαίνοντας ότι συμβάλει θετικά στο να μπει δυναμικά η Ελλάδα στη νέα εποχή και να αναπτύξει μία νοοτροπία καινοτομίας, ώστε να διαγράψει μία αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον.

     Αυτήν την προσπάθεια στηρίζουν σημαντικοί οργανισμοί της χώρας, όπως η Deloitte, η Vodafone, η Alpha Bank, η Coca Cola και η Raycap. Σε αυτό το πλαίσιο, στη σημερινή εκδήλωση παρευρέθησαν ο διευθυντής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Γεώργιος Νούνεσης, ο CEO της Deloitte, Δημήτρης Κουτσόπουλος, ο CEO της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης, ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου και η γενική διευθύντρια της Coca Cola Hellas, Λίλιαν Νεκταρίου, υπογραμμίζοντας τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων για τη χώρα μας. Επίσης, μίλησαν για τις δράσεις και πρωτοβουλίες των εταιρειών τους σε θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο.

     Πριν από μερικά χρόνια, στο ερευνητικό κέντρο της NASA και στη Silicon Valley, ο Peter Diamandis και ο RayKurzweil ίδρυσαν το Singularity University, με στόχο να εκπαιδεύσουν τους μελλοντικούς ηγέτες σε νέες τεχνολογίες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία.

     Στόχος του Singularity Greece Summit, από την πρώτη χρονιά που ήρθε στην Ελλάδα, είναι να αποτελέσει ένα ετήσιο σημείο αναφοράς καινοτόμων και πρωτοποριακών μυαλών και να λειτουργήσει ως καταλύτης εξέλιξης και καινοτομίας, αλλά και σημείο καμπής για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των start-ups και κάθε μορφής καινοτόμων ιδεών.
 

©Πηγή: amna.gr