Το ενδιαφέρον χιλιάδων επαγγελματιών προσελκύει η 4η Freskon

Σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες αποτελεί η 4η Freskon που άνοιξε τις πύλες της την Πέμπτη (26/4) στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα 2.500 «ραντεβού» μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών της έκθεσης, ενώ σημαντικές είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις του σημερινού προγράμματος.

Οι σημερινές εκδηλώσεις στην 4η Freskon

Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ενημερώνουν μέχρι τις 13:00 τους ανθρώπους του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν αναφορικά με την προβολή των προϊόντων, αλλά και για θέματα φυτοϋγείας, φυτοπροστασίας και υπολειμμάτων.

Επίσης, σε άλλη εκδήλωση, από τις 13:30 μέχρι τις 15:30, θα παρουσιαστούν καινοτόμες παραγωγικές προτάσεις από την Ελλάδα, ενώ θα αναδειχθεί το θέμα των logistics και η σημασία της έρευνας για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Εν τω μεταξύ, την πρώτη ημέρα της έκθεσης μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το Διεθνές Συνέδριο για το Σταφύλι, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι νεότερες εξελίξεις για τα θέματα της καλλιέργειας και της μετασυλλεκτικής συμπεριφοράς του σταφυλιού, ενώ ανακοινώθηκαν και όλες οι νέες ποικιλίες που υπάρχουν σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην 4η Freskon, που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (28/4), συμμετέχουν 210 εκθέτες (έναντι 191 το 2017) από 22 χώρες και έχουν παρουσία ορισμένες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της Ευρώπης.

Πλήθος εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo

Πέραν της Freskon, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης βρίθει αυτό το τριήμερο εκδηλώσεων και διοργανώσεων.

Έτσι, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Ανθοέκθεση, η οποία ανοίγει το Σάββατο τις πύλες της και θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου, αλλά και την έκθεση «Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση – τοπικές γεύσεις Ελλάδας», στο περίπτερο 12, η οποία θα διαρκέσει από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» η 10η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα, που ολοκληρώνεται στις 29 Απριλίου. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» η εκδήλωση «Οι δρόμοι των Αγράφων», υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξάλλου, σήμερα Παρασκευή (27/4) ξεκινά και το Thessaloniki Tuning Show, στα περίπτερα 2, 3 και 17, το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή και αναμένεται να προσελκύσει τους λάτρεις της αυτοκίνησης και του Motorsport.

Επίσης, στις 19:00, εγκαινιάζεται στο περίπτερο 2 η πολυθεματική έκθεση «ΠΟΝΤΟΣ: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη», η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα, ενώ εκδηλώσεις με επίκεντρο τον Πόντο θα πραγματοποιηθούν και το Σαββατοκύριακο.