Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εντάχθηκε στην κίνηση “17+1”, μία συνεργασία Ευρώπης-Κίνας

Αθήνα (AΠΕ-ΜΠΕ) – Πρωτόκολλο ένταξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην «Πρωτοβουλία 17+1», μία συνεργασία Ευρώπης-Κίνας, υπέγραψε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στη διάρκεια του «Φόρουμ Επιχειρηματικότητας» που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας, το διάστημα 24-26 Οκτωβρίου 2019.

Το πρωτόκολλο υπεγράφη παρουσία Αλβανών και Κινέζων επισήμων και των προέδρων των επιμελητηρίων από τις χώρες Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσέχικη Δημοκρατία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία και Σλοβενία, δηλαδή των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που τα επιμελητήριά τους συμμετέχουν στην κίνηση αυτή.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας για την προώθηση επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεών της με χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Απόδειξη της σημασίας που έδωσε η αλβανική πλευρά στο «Φόρουμ Επιχειρηματικότητας», ήταν η παρουσία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι μια ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και ότι η ενδυνάμωση των σχέσεων με την Κίνα μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, «η συμμετοχή του ΕΕΑ στην κίνηση αυτή αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνει το επιμελητήριο στην εξωστρέφεια και στην συνεργασία του με άλλα επιμελητήρια της Ευρώπης και βεβαίως με την κινέζικη πλευρά. Παρουσιάζονται πλέον σημαντικές ευκαιρίες σε τομείς όπως υποδομές, μεταφορές, εμπόριο, επενδύσεις, κάτι που μπορεί να επηρεάσει θετικά τις οικονομίες χωρών της Ηπείρου μας και βεβαίως και της Ελλάδας και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας αποτελεί μέλος της μεγάλης αυτής συμμαχίας». 

©Πηγή: amna.gr