Το κλειδί ενός λευκού επιβατικού οχήματος παρέδωσε η πρόεδρος του ΟΤΘ στην Ελληνική Αστυνομία

“Πολύ ευτυχισμένη στιγμή” χαρακτήρισε τη σημερινή παράδοση ενός άσπρου Seat Ιbiza στο τουριστικό τμήμα της Eλληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, παραδίδοντας το κλειδί του επιβατικού αυτοκινήτου στον επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα. Εκφράζοντας τη μεγάλη της ικανοποίηση για την προσφορά “ ενός κόκκου διευκόλυνσης στην τουριστική αστυνομία στη Θεσσαλονίκη”, όπως χαρακτηριστικά είπε, η ίδια τόνισε ότι “ άμα είσαι ασφαλής περνάς και καλά”.
    Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνοντας ότι “ θέλουμε να κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό τον νομό Θεσσαλονίκης για τους ξένους τουρίστες”, η κ. Πατουλίδου τόνισε ότι “ ένα από τα βασικότερα εφόδια, που μπορούμε να διαθέτουμε σαν πόλη και να προβάλλουμε με επιχειρήματα είναι η ασφάλεια”. Πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ασφαλής τόπος και διαβεβαίωσε ότι “ θα παραμείνουμε ή τουλάχιστον θα το παλέψουμε μαζί με τους ανθρώπους που γνωρίζουν τον τρόπο, για να τη διατηρήσουμε” 
    Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης υπενθύμισε ότι η πρωτοβουλία του φορέα για την αγορά και προσφορά του ΙΧ επιβατικού οχήματος, αναλήφθηκε ύστερα από τη σχετική πρόταση του γενικού γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Κίρτσιου, ο οποίος πριν από δέκα μήνες, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Πατουλίδου, “ είχε διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα”. Διευκρίνισε “ μας πήρε λίγο χρόνο να ολοκληρώσουμε το εγχείρημα, γιατί “ όσο και να θέλεις να συρρικνώσεις τη γραφειοκρατία, είναι τελικά ένα δύσκολο πράγμα”.
    Από την πλευρά του ο επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας, αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Σκούμας, στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής του νομού Θεσσαλονίκης για την προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία. “ Είναι μια προσφορά με αξία ιδιαίτερα κοινωνική”, σημείωσε ο κ. Σκούμας, προσθέτοντας ότι “ η προσφορά αυτή αφορά τους πολίτες και τουρίστες και γενικά όλη την κοινωνία στο νομό, στους οποίους η Ελληνική Αστυνομία προσφέρει καθημερινά και αγόγγυστα την ασφάλεια”.
    Σύμφωνα με τον κ. Σκούμας, στο τουριστικό τμήμα της αστυνομίας του νομού Θεσσαλονίκης, εργάζονται 15 άτομα που “ επεμβαίνουν” για θέματα τουριστικής νομοθεσίας όποτε χρειαστεί και καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου. Επισήμανε ότι συνολικά η τουριστική αστυνομία στο νομό Θεσσαλονίκης διαθέτει δύο επιβατικά οχήματα “ με την παραλαβή του σημερινού”.
Ε.Α. 
 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.