Το Μαξίμου επιτίθεται στα ΜΜΕ που δεν… πανηγυρίζουν!

Με βαρείς χαρακτηρισμούς επιτίθεται το Μαξίμου στα ΜΜΕ που δεν… πανηγύρισαν για τις δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, την ώρα, μάλιστα, που ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ομολογεί ότι οι αξιολογήσεις από τους θεσμούς θα συνεχιστούν και μετά το τέλος του προγράμματος.

Το γραφείο του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «προσπάθεια να θάψουν την είδηση και να μας πείσουν ότι η μέρα είναι η νύχτα και το άσπρο μαύρο», ενώ εύχεται «περαστικά» στη «δύσμοιρη ενημέρωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πρωτοσέλιδα απελπισίας. Τα μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής που επί τρία χρόνια ενημέρωναν το κοινό τους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα στα βράχια, καταστρέφει την οικονομία, δεν πιάνει τους στόχους, θα φέρει κόφτες, τέταρτο μνημόνιο, πιστοληπτική γραμμή, νέες δεσμεύσεις και πολλά αλλά, μετά τη χθεσινή επίσκεψη Γιούνκερ και τα ξεκάθαρα μηνύματα που εξέπεμψε για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, προφανώς έχασαν τον ύπνο τους. Όχι όμως και την ευρηματικότητά τους.

Και επειδή όταν η πραγματικότητα δεν τους αρέσει, συνήθως αυτή την πληρώνει στα πρωτοσέλιδα και τα δελτία ειδήσεών τους, από χθες καταβάλλουν μια ακόμη αξιέπαινη προσπάθεια να θάψουν την είδηση και να μας πείσουν ότι η μέρα είναι νύχτα και το άσπρο μαύρο.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά τόσο στους διευθυντές και τους απελπισμένους ιδιοκτήτες τους όσο όμως και στη δύσμοιρη ενημέρωση…».