Το νέο Opel Corsa είναι πλέον ελαφρύτερο και διαθέτει νέους κινητήρες

Νέους κινητήρες διαθέτει το νέο Opel Corsa, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικά μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων, διατηρώντας παρόμοιες ιπποδυνάμεις.

Οι βελτιώσεις ξεκινούν από βασικό κινητήρα 1.200 κ.εκ. με τους 75 ίππους με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ υψηλότερες επιδόσεις προσφέρει η βραβευμένη οικογένεια τρικύλινδρων Τurbo κινητήρων με άμεσο ψεκασμό καυσίμου στα 1.200 κ.εκ.

Συγκεκριμένα, οι αλουμινένιοι κινητήρες αποδίδουν 100 και 130 ίππους. Ο κινητήρας με τους 100 ίππους διαθέτει 6-τάχυτο μηχανικό ή 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ ο κορυφαίος της γκάμας 1.2 Turbo 130 ίππων συνδυάζεται πάντα με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι τρεις βενζινοκινητήρες πλαισιώνονται από έναν κινητήρα πετρελαίου 1.500 κ.εκ. με 102 ίππους και μέγιστη ροπή 250 Nm.

Η σχεδίαση συμβάλλει με τη σειρά της στην κορυφαία δυναμική συμπεριφορά του. Η ελαφρύτερη έκδοση του νέου Corsa ζυγίζει λιγότερο από 1.000 κιλά, συγκεκριμένα 980 κιλά. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ελαφρύτερο κατά 108 κιλά. Πρόκειται για εξοικονόμηση βάρους 10%, αν και το νέο μοντέλο έχει ίδιο μήκος (4,06μ).

Το αμάξωμα είναι περίπου 40 κιλά ελαφρύτερο, ενώ οι πολύ συμπαγείς 3-κύλινδροι κινητήρες είναι περίπου 15 κιλά ελαφρύτεροι από τις 4-τετρακύλινδρες μονάδες της προηγούμενης γενιάς.

Το αλουμινένιο καπό επίσης εξοικονομεί 2,4 κιλά συγκριτικά με το μικρότερο, ατσάλινο καπό του προηγούμενου μοντέλου. Τέλος, τα καθίσματα έχουν χάσει και αυτά αρκετά κιλά, καθώς έχουν μειωθεί κατά 10 κιλά, ενώ μειώσεις βάρους έχουν γίνει και από άλλα εξαρτήματα του αυτοκινήτου.

Κ.Π.

 

©Πηγή: amna.gr