Το Σπίτι της Κύπρου τιμά τον ιδρυτή της ΕΔΕΚ Β. Λυσσαρίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του

«Δηλώνω Παρών». Αυτός είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της ποιητικής συλλογής του ιδρυτή της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη, το οποίο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του, το Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λυσσαρίδη και υπό την αιγίδα του πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κενεβέζου, θέλησε να τιμήσει.

Στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στις 7.00 το βράδυ στο Σπίτι της Κύπρου, θα παρουσιαστεί η βιογραφία του Βάσου Λυσσαρίδη «Εκ βαθέων» από τη συγγραφέα του βιβλίου Μάρω Αδαμίδου, ενώ ποιήματα του από τη συλλογή «Δηλώνω Παρών» θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Χριστίνα Αλεξανιάν και Μάριαν Κυπριανού καθώς και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χάρης Χαραλάμπους και η ηθοποιός και εικαστικός Λίλιαν Χατζηγεωργίου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μελοποιημένη ποίηση του Βάσου Λυσσαρίδη σε σύνθεση του Χρήστου Αηδόνη πρώην υφυπουργού Υγείας. Θα τραγουδήσουν οι Εύη Καπάταη, Μπάμπης Τσέρτος, Γιώργος Χατζής και Κώστας Χατζηχριστοδούλου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν οι: Κυριάκος Κενεβέζος, πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δρ Γώργος Χριστοδούλου, εκπαιδευτικός μέλος του Ιδρύματος Βάσος Λυσσαρίδης και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, ποιητής, δημοσιογράφος. Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσει ο Πέτρος Ευθυμίου, πρώην υπουργός Παιδείας και δημοσιογράφος. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Έλενα Περικλέους.

©Πηγή: amna.gr