Το Βερολίνο θα αλλάξει ονόματα δρόμων για να κρύψει το παρελθόν του

Σε μια σημαντική αλλαγή αναμένεται να προχωρήσει τις προσεχείς ημέρες το Βερολίνο, προκειμένου να βελτιώσει την εικόνα του. Έπειτα από δεκαετή συζήτηση που διεξάγεται, η γερμανική πρωτεύουσα θα αλλάξει ονόματα δρόμων που σχετίζονται με το αποικιακό παρελθόν της χώρας.

Το θέμα αυτό, έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στα δημοτικά συμβούλια της πόλης για πάνω από 10 χρόνια. Προκειμένου όμως να προχωρήσει το ζήτημα συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ σύντομα αναμένεται να διεξαχθεί και η τελική τυπική ψηφοφορία.

 Τι αναφέρει μερίδα κομμάτων για τα ονόματα των δρόμων

Με κοινό ανακοινωθέν, οι Πράσινοι, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι εκπρόσωποι της Αριστεράς ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «η Αφρικανική Συνοικία εξακολουθεί να δοξάζει την αποικιοκρατία και τα εγκλήματά της .[…] Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την αντίληψή μας για τη δημοκρατία και βλάπτει την εικόνα της πόλης του Βερολίνου».

Η συγκεκριμένη αλλαγή, αναμένεται να λάβει χώρα στην Αφρικανική συνοικία, μια εργατική γειτονιά του Βερολίνου, όπου πολλά ονόματα δρόμων σχετίζονται με το βάρβαρο παρελθόν της χώρας.

Υπενθυμίζεται, ότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει τις βιαιότητες που διέπραξε η τότε Γερμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ναμίμπια τα έτη 1884 έως 1919.Υπολογίζεται δε, ότι περίπου 100.000 ιθαγενείς Χερέρο και Νάμα σκοτώθηκαν μέσα σε μια 4ετία από το 1904.