Το… βιολί του ο Μποζντάγ: «Ύψωσαν τη σημαία και την κατεβάσαμε»

Στο ίδιο μήκος κύματος παραμένει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, επιμένοντας πως οι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη γειτονική χώρα. «Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο», τόνισε και πρόσθεσε για το περιστατικό στη νησίδα των Φούρνων: «Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

Μάλιστα, επέκρινε και «κάποιους στην Ελλάδα» οι οποίοι «κάνουν δηλώσεις κοιτώντας την εσωτερική πολιτική σκηνή».

Μποζντάγ: «Δε μας αντιμετωπίζει δίκαια η ΕΕ»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μποζντάγ, που είναι και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Τουρκία, εξέφρασε και παράπονα για την αντιμετώπιση που έχει η χώρα του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ισχυρίστηκε, λοιπόν, πως η ΕΕ δεν αντιμετωπίζει την Τουρκία δίκαια ή αντικειμενικά. Αφορμή για τη δήλωσή του ήταν το γεγονός, ότι η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, όπου σημειώνεται ότι η Άγκυρα απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες.

Το Τούρκος εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά, πως ότι οι θετικές δηλώσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση δεν κρύβουν την άδικη αντιμετώπιση της χώρας του.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Ευρωπαίος Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, είχε δηλώσει πως η Τουρκία απομακρύνεται «με τεράστια βήματα» από την ΕΕ, καθώς οι Βρυξέλλες εξέφραζαν τη σκληρότερη κριτική που έχουν ασκήσει ποτέ στη στροφή που θεωρούν ότι κάνει η Άγκυρα προς τον αυταρχισμό.