Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες»

Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα «είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, με επίσημη ανακοίνωσή του, την απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

«Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με  αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά σε έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

“Υπό πίεση οι ελληνικές αρχές”

«Οι ελληνικές αρχές  βρίσκονται υπό πίεση να ανακοινώσουν ότι θα απελευθερώσουν και τους άλλους πραξικοπηματίες στις επόμενες ημέρες. Και αυτό δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως μια απλή εφαρμογή του χρόνου της προφυλάκισης, όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές.

Το ελληνικό δικαστικό σύστημα έχει προετοιμάσει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, η οποία έχει πληγώσει το δημόσιο αίσθημα με τη συνεχή  απόρριψη του επαναπατρισμού των πραξικοπηματιών που απαιτεί η δημοκρατία της χώρας μας.

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και στην διεξαγωγή της δίκης τους, στη χώρα μας».