Πηγή φωτ: Milliyet

Τουρκικός Τύπος: Τι είπαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στο δικαστήριο

Μέρος της χθεσινής απολογίας των δύο στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στις φυλακές Αδριανούπολης δημοσιεύει σήμερα ο τουρκικός Τύπος, ο οποίος παρουσιάζει και νέες εικόνες τόσο από την άφιξη όσο και από την αποχώρηση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη στο δικαστήριο.

“Μπήκαμε κατά λάθος”

Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα Milliyet αναφέρει μέρος της απολογίας του Άγ. Μητρετώδη, ο οποίος επανέλαβε το γεγονός ότι οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα λόγω καιρικών συνθηκών.

Πηγή φωτ: Milliyet

«Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα για να μην συμβεί κανένα κακό. Μετά πήρα τηλέφωνο και είπαν στον διοικητή μου, ως δείγμα καλής πρόθεσης ότι θα παραδοθώ στους τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο, αλλά δεν το έκανα» τόνισε αρχικά ο Ἐλληνας στρατιωτικός και πρόσθεσε: «Εξηγήσαμε στους τούρκους στρατιώτες ότι μπήκαμε κατά λάθος και εκείνοι κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να τους εμποδίσουμε. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλά ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι, τα οποία θεωρήσαμε ότι προέρχονται από πρόσφυγες».

“Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν”

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κούκλατζης υπογράμμισε: «Υπήρχαν και άλλα παρόμοια περιστατικά με τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανωτέρους μας, είχαμε επιτρέψει την επιστροφή τους στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δύο πλευρές και μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει πρόβλημα. Γι’ αυτό και απορώ με όλα όσα συμβαίνουν».

Πηγή φωτ: Milliyet