Τούρκοι χάκερ απειλούν το ελληνικό ΥΠΕΞ (vd)

Μετά τις κυβερνο-επιθέσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τρεις ακόμη ελληνικές ιστοσελίδες, Τούρκοι χάκερ απειλούν να «χτυπήσουν» και το ελληνικό ΥΠΕΞ, ισχυριζόμενοι πως έχουν πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών!

Σε συνέντευξη που έδωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι χάκερ ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να υποκλέψουν ή να στείλουν οποιοδήποτε μήνυμα θέλουν.

Γιατί απειλούν το ΥΠΕΞ οι Τούρκοι χάκερ

«Πριν από μία εβδομάδα, είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί οργανισμοί. Ο λόγος είναι το ότι τα οκτώ μέλη του FETO (σ.σ. κίνημα Γκιουλέν) που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσης μας στις κρατικές ιστοσελίδες», υποστήριξε ένας από τους χάκερ που απειλούν τις ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες.

«Στη χώρα μας, εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα. Το γκρουπ μας αποτελείται από χιλιάδες άτομα, με την ονομασία cyber warrior (σ.σ. διαδικτυακός πολεμιστής). Θα συνεχίσουμε ανάλογα τις αποφάσεις που θα πάρουν στην Ελλάδα για την FETO. Αν η Ελλάδα διατηρήσει αυτήν τη γραμμή, και εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη συνέντευξη

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από τους Τούρκους χάκερ πριν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Μάλιστα, παράλληλα με τον οπερατέρ του ΣΚΑΪ, τη συνέντευξη κινηματογραφούσαν και εκείνοι, με δική τους κάμερα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την ώρα δεν υπάρχει καμία αντίδραση ή σχόλιο από το ΥΠΕΞ για το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: