Τραμπ: Δεν θα επιτρέψω στον Κιμ Γιόνγκ-Ουν να με «χειραγωγήσει»

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης των ηγεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα δεσμεύτηκε να μην επιτρέψει στον Κιμ Γιόνγκ-Ουν να τον «χειραγωγήσει»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τραμπ, εξετάζονται δύο με τρεις τοποθεσίες, όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνάντησή τους με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιόνγκ-Ουν. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτρέψει να τον «χειραγωγήσει» ο Κιμ, ενώ εάν δεν βρεθεί κάποια λύση, τότε είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την αίθουσα.

Τι ανέφερε για την συνάντησή του με την Μέρκελ

Από την άλλη πλευρά,όσον αφορά τη συνάντησή του με την Μέρκελ, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι βασικό αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς επίσης και το εμπόριο αλλά και πολλά άλλα ζητήματα.

«Ξέρω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συζήτηση για το Ιράν», πρόσθεσε, λέγοντας όμως δεν είναι βέβαιο αν θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.

Νωρίτερα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ- Ουν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε- Ιν.