Τραμπ: «Είμαι περισσότερο κατάσκοπος από τον πάστορα»

Τη στήριξή του στον προτεστάντη πάστορα, Άντριου Μπράνσον που έχει προσαχθεί σε δίκη στην Τουρκία, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος μέσω twitter χαρακτηρίζει τον εαυτό του περισσότερο κατάσκοπο από τον Μπράνσον, τον οποίο αποκαλούν έτσι οι Τούρκοι, και εύχεται γρήγορη επιστροφή του στις ΗΠΑ και την οικογένειά του.

«Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον, ένας εξαίρετος κύριος και χριστιανός ηγέτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, περνάει από δίκη και τον κατατρέχουν στην Τουρκία χωρίς κανέναν λόγο. Τον αποκαλούν κατάσκοπο, αλλά εγώ είμαι πιο πολύ κατάσκοπος απ’ όσο είναι αυτός. Ελπίζω ότι θα του επιτρέψουν να γυρίσει στην πατρίδα, στην όμορφη οικογένειά του, όπου ανήκει» έγραψε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος.

Τον κατηγορούν για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Για σύνδεσή του με την ισλαμιστική οργάνωση που βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, κατηγορεί η Αγκυρα τον αμερικανό πάστορα.

Ο Μπράνσον, προτεστάντης πάστορας από τη Βόρεια Καρολίνα που ζει στη Σμύρνη επί δύο δεκαετίες και πλέον, αρνείται τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Σε περίπτωση καταδίκης του, είναι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 35 ετών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κλιμακώσει ξανά την ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία.