Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν, από τον Δήμο Χανίων

Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν διοργανώνουν ο δήμος Χανίων, το μορφωτικό κέντρο της πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν στην Αθήνα, σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τη δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων .

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 20.00, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων (Υψηλαντών 30) θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Το Ιράν και η Ελλάδα, από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα – γνωριμία με τον πολιτισμό και την τέχνη του Ιράν».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, καλλιγραφίας, χειροτεχνίας, προβολή ντοκιμαντέρ από τα αξιοθέατα της Περσίας. Θα προσφερθούν δωρεάν βιβλία με θεματολογία του ιρανικού πολιτισμού. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με ερωτήσεις από το κοινό σχετικά με τον πολιτισμό και την τέχνη του Ιράν. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, ο Αλί Μ. Χελμί, μορφωτικός σύμβουλος της ιρανικής πρεσβείας, ο δρ. Γιώργος Λιμαντζάκης, τουρκολόγος – ιστορικός και η Βίκη Αρβελάκη, σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, το αφιέρωμα θα συνεχισθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) με την προβολή κινηματογραφικών ιρανικών ταινιών μεγάλου μήκους. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι κινηματογραφικές ταινίες «Ο αδερφός μου ο Χοσρό» και «Ένας κύβος ζάχαρης».

 

©Πηγή: amna.gr