Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τον θάνατο του ήρωα σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου που έπεσε σήμερα υπέρ πίστεως και πατρίδος, εν ώρα καθήκοντος.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο «p», Ο 27χρονος (γεννημένος το 1984) χειριστής του Mirage 2000-5 που κατέπεσε σήμερα κατά την επιστροφή του στη βάση, εννιά μίλια μακριά από το αεροδρόμιο, γεννήθηκε στο Μαυροβούνι Καρδίτσας.

Σημειώνεται πως η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι συστήνεται επιτροπή για να διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του Mirage 2000-5, με αποτέλεσμα το θάνατο του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του Mirage

Λίγες ώρες πριν κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.