Τσαγαλάς: «Βάλαμε σημαίες στη μνήμη του Μπαλταδώρου»

Σύμφωνα με όσα είπε σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού ΑΝΤ1 ο ένας εκ των τριών νεαρών που τοποθέτησαν ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου κοντά στους Φούρνους, Χαράλαμπος Τσαγαλάς, η πράξη αυτή έγινε στη μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου του Mirage 2000-5, Γιώργου Μπαλταδώρου.

«Ήταν μια ξαφνική απόφαση που την πήραμε την ώρα που πίναμε καφέ» τόνισε ο νεαρός προσθέτοντας επίσης ότι «ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε ένα στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Γιώργου Μπαλταδώρου».

Όπως περιέγραψε ο νεαρός, «ξεκινήσαμε την Παρασκευή στις 11 το πρωί και την πρώτη σημαία τη βάλαμε στον «Μικρό Ανθρωποφάς». Μετά συνεχίσαμε στον «Μεγάλο Ανθρωποφάς», στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο. Τελειώσαμε στις 4 το απόγευμα, ενώ το στεφάνι το ρίξαμε στο Πρασονήσι, πριν βάλουμε την πρώτη σημαία. Την επομένη πήγαμε να δούμε αν είναι εκεί οι σημαίες και ήταν και στα πέντε νησιά. Δεν είχαν πέσει».

«Δεν είχαμε πολιτικό κίνητρο, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε»

Σ’ ότι αφορά τα κίνητρα της πράξης του, ο Χ. Τσαγαλάς υποστήριξε ότι «δεν είχαμε πολιτικά κίνητρα. Ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε. Το κάναμε μόνο για τη σημαία και την πατρίδα. Δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί».

Τέλος, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα κατέληξε λέγοντας πως «επειδή κάποιοι είπαν ότι η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα καθυστερήσει εξαιτίας της πράξης μας, προτείνουμε να πάμε εμείς οι τρεις στη θέση τους».