Τσακαλώτος προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Υπομονή μέχρι τον Αύγουστο…»

Υπομονή μέχρι τον Αύγουστο συνέστησε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου συζητήθηκε η πορεία προς τη λεγόμενη «καθαρή έξοδο».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέλυσε τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και τους μετέφερε την αισιοδοξία του ότι μετά το τέλος του προγράμματος τα πράγματα θα πάνε καλά για την Ελλάδα.

Επίσης, αναφερθείς στις διαφορετικές απόψεις που έχουν ειπωθεί ή καταγράφει από τους θεσμούς, έκανε λόγο για αναμενόμενη κριτική που εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της 4ης αξιολόγησης και της εξόδου από τα μνημόνια.

Όσον αφορά στο ΔΝΤ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πάγια θέση της ότι τρία χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης το Ταμείο πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με το θέμα του χρέους.

«Κανείς δεν πανηγυρίζει…»

Ο Τσακαλώτος τόνισε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν υπομονή μέχρι τον Αύγουστο. Η έκκληση του αυτή φαίνεται πως έπιασε τόπο, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη και τη γραμματέα της Κ.Ο. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τόσο οι υπουργοί όσο και οι βουλευτές που τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μετέφεραν μια αισιόδοξη διάσταση ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει μέσα στις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.

Όπως σημειώθηκε, στην Κ.Ο. κανείς δεν πανηγυρίζει και κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα είναι εύκολα, ωστόσο είναι κοινή πεποίθηση ότι κάθε χρόνος που περνά δημιουργεί αισιόδοξες συνθήκες και καλυτερεύει τα πράγματα.