Το Twitter καλεί τους 330 εκατ. χρήστες του να αλλάξουν τους κωδικούς τους

Η εταιρεία Twitter Inc κάλεσε τους περισσότερους από 330 εκατομμύρια χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης στις σελίδες τους, επειδή λόγω μιας δυσλειτουργίας ορισμένοι από αυτούς αποθηκεύτηκαν σε μη κρυπτογραφημένα αρχεία στο εσωτερικό δίκτυό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δε βρέθηκαν ενδείξεις ότι έχουν κλαπεί οι κωδικοί, όμως απηύθυνε έκκληση σε όλους τους χρήστες να σκεφθούν την πιθανότητα να τους αλλάξουν για προληπτικούς λόγους.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης δε διευκρίνισε πόσοι από τους κωδικούς εκτέθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Το μήνυμα που εμφανίζεται στους χρήστες του Twitter

«Όταν ορίζετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας στο Twitter, χρησιμοποιούμε τεχνολογία που τον αποκρύπτει, ώστε να μην είναι ορατός σε κανέναν από την εταιρεία. Πρόσφατα, ταυτοποιήσαμε ένα εσωτερικό σφάλμα, το οποίο αποθήκευε κωδικούς πρόσβασης χωρίς απόκρυψη σε ένα εσωτερικό αρχείο καταγραφής. Διορθώσαμε το εσωτερικό σφάλμα και η έρευνά μας έδειξε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις παραβίασης ή κακόβουλης χρήσης από κάποιο άλλο άτομο. Για να είμαστε βέβαιοι για την ασφάλειά σας, σας ζητάμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε όλες τις υπηρεσίες όπου έχετε χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο κωδικό πρόσβασης».