«Εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019»

Όταν ολοκληρωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της Κυβέρνησης, δηλαδή το φθινόπωρο του 2019 θα διεξαχθούν οι εκλογές τόνισε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «οι εξελίξεις μας επιτρέπουν να καταλάβουμε τον λόγο για τον οποίο η ΝΔ θέτει θέμα εκλογών για το φθινόπωρο του 2018 και μετά το τέλος του προγράμματος. Το αίτημα είναι οξύμωρο, γιατί επιβεβαιώνει αυτό που η ΝΔ θέλει να αμφισβητήσει, δηλαδή του τέλος του μνημονίου. Η Κυβέρνηση θα ανανεώσει την εντολή στην ώρα της και ώρα της είναι όταν λήξει η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία, το φθινόπωρο του 2019».

Τέλος μνημονίου και νέα μέτρα

Ιδιαίτερη αναφορά από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο έγινε τόσο στην καθαρή έξοδο από το μνημόνιο όσο και στο αν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Αναφερόμενος στο πρώτο θέμα τόνισε: «Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα επιβεβαιωθεί η καθαρή έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα», τόνισε, κατηγορώντας όσους ζητούσαν πιστοληπτική γραμμή, γεγονός που όπως είπε «δεν συνιστά έξοδο από το πρόγραμμα και βρισκόταν στη φαντασία των τότε κυβερνώντων».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το απέκλεισε.

«Δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα, όπως και για την εξακολούθηση μέτρων που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Η ελληνική οικονομία μπορεί να παράγει πάνω από το στόχο. Η κυβέρνηση μπορεί να ελαφρύνει τους πολίτες και οι συγκεκριμένοι τρόποι που θα συμβεί αυτό, θα συζητηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος προσαρμογής».