ΙΝΤΙΜΕ

Τζανακόπουλος: «Υπάρχει προβληματισμός για τη στάση της Τουρκίας»

Για προβληματισμό της Κυβέρνησης από την προκλητική στάση της Τουρκίας και τη συνεχή ένταση μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση, βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Υπάρχει ένας προβληματισμός σε σχέση με την προκλητικότητα της Τουρκίας σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Στη Συρία υπάρχει μια κατάσταση πολύ μεγάλης έντασης» τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο κ. Τζανακόπουλος.

Οσον αφορά τη δήλωση του Πάνου Καμμένου για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν σε φυλακή της Ανδριανούπολης και την κράτησή τους μέχρι και 15 χρόνια τόνισε: «Αυτή η δήλωση έγινε σε μια συζήτηση με δημοσιογράφους. Ήταν ένας τρόπος του λέγειν για να γίνει σαφές ότι δεν μπορούμε προδιαγράψουμε την εξέλιξη υπόθεσης. Η τουρκική πλευρά έχει υπερβεί τα όρια».

Σχετικά με το άλλο μεγάλο «ανοικτό» μέτωπο στην εξωτερική πολιτική, το Σκοπιανό είπε: «Υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις και πολιτική βούληση για συμφωνία. Ωστόσο,  θα πρέπει να καλυφθεί ακόμα αρκετός δρόμος. Από την πλευρά της κυβέρνησης έχει τεθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο».

Κανένα θέμα πιστοληπτικής γραμμής

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τοποθετήθηκε και για μία σειρά άλλων ζητημάτων όπως το θέμα της οικονομίας, αυτό το συντάξεων αλλά και την 4η αξιολόγηση.

Για την πιστοληπτική γραμμή τόνισε: «Τις τελευταίες μέρες που υπάρχει μείωση στη ροή των ειδήσεων έχουν γραφτεί και ψιθυριστεί. Ήδη αρκετοί από τους αξιωματούχους των θεσμών έχουν πει ότι δεν τίθεται θέμα προληπτικής γραμμής. Θα ερχόταν σε αντίθεση με τη συμφωνία του Εurogroup του 2017. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα να δίνεται συνέχεια σε τέτοια σενάρια που έχουν απαντηθεί. Εμείς συνεχίζουμε τη συζήτηση για το αναπτυξιακό σχέδιο και φιλοδοξούμε να έχουμε καταλήξει σε μεγάλο βαθμό».

Για το θέμα των συντάξεων δήλωσε: «Στο αναπτυξιακό σχέδιο γίνεται λόγος για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας από 2019 και μετά. Το κύριο που μας απασχολεί να καταλήξουμε σε συμφωνία για το συνολικό στρατηγικό σχέδιο. Δημοσιονομικά η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδόσει».

Τέλος για την 4η αξιολόγηση ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει χρόνο για αναβολές. «Δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές. Μέχρι 21 Ιουνίου να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για όρους μεταπρογραμματικής εποπτείας και προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης. Δεν έχουμε σκοπό να καθυστερήσουμε και δεν θα  καθυστερήσουμε».