Τζεντιλόνι: «Δικαιολογημένη η επίθεση ΗΠΑ- Βρετανίας- Γαλλία στη Συρία»

Εκτενή αναφορά στην από κοινού απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Βρετανίας και της Γαλλίας να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον στόχων στην Συρία, έκανε ο υπηρεσιακός Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι σε ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο, θεωρώντας την δικαιολογημένη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της συντονισμένης επίθεσης που διεξήγαγε η δυτική συμμαχία εναντίον στόχων επί συριακού εδάφους ως αντίποινα στην φερόμενη χημική επίθεση από το καθεστώς Άσαντ, έπειτα από το βέτο που έθεσε η Ρωσία στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ για διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

«Δικαιολογημένη επίθεση»

Ακόμα πρόσθεσε ότι η επίθεση «ήταν δικαιολογημένη, με συγκεκριμένους στόχους και περιορισμένης έκτασης» και ότι «δεν υπάρχουν αναφορές σε θύματα στον άμαχο πληθυσμό και ούτε σε παράπλευρες απώλειες».

Από πλευράς της Ιταλίας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δε ζητήθηκε να χρησιμοποιηθεί κάποια στρατιωτική βάση επί ιταλικού εδάφους για τις συγκεκριμένες αεροπορικές επιδρομές. Παράλληλα όμως υπογράμμισε ότι «Η Ιταλία δεν είναι μια ουδέτερη χώρα, η οποία κάθε φορά διαλέγει με ποιόν να συμπαραταχθεί, με την Ρωσία ή την Ατλαντική Συμμαχία. Είναι μια σύμμαχος χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών, και η στάση της αυτή χαρακτηρίζεται από συνοχή».