Β. Νταντσίλα: Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ρουμανία-Ρεκόρ Άμεσων Ξένων Επενδύσεων

Ελκυστικό επενδυτικό προορισμό χαρακτήρισε τη Ρουμανία η πρωθυπουργός της χώρας, Βιόριτσα Νταντσίλα, επισημαίνοντας ότι ο χαρακτηρισμός αυτός αποδεικνύεται από τα θετικά στοιχεία για την πορεία των άμεσων ξένων επενδύσεων, που καταγράφηκαν στη Ρουμανία το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους.
Πρόκειται, όπως είπε η κ. Νταντσίλα, για το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. «Τα νέα από το “πεδίο” της οικονομίας είναι θετικά. Τους πρώτους επτά μήνες (του 2019) οι άμεσες ξένες επενδύσεις κατέγραψαν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών και σημείωσαν αύξηση 22,3%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, η Ρουμανία κατατάσσεται στην τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης των χωρών με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, πρόσθεσε.
Αυτά τα στοιχεία -είπε η κ. Νταντσίλα-  «δείχνουν ότι η ρουμανική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική “τροχιά”, κάτι που πρέπει να ενισχυθεί από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς. Η Ρουμανία είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, παρέχει επιχειρηματικές ευκαιρίες και διαθέτει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.