Βαρτζόπουλος: «Να διώξουμε τους Τούρκους μια και καλή από την ΕΕ»

«Όποιον και να ρωτήσετε, καλοπροαίρετο άνθρωπο, νομίζω , ασχέτως αν ανήκει στην δική μας παράταξη ή όχι, θα σας πει ότι ο πρώτος χρόνος παρά την γκαντεμιά – την παγκόσμια γκαντεμιά – πήγε καλά για τη χώρα».

Αυτά τόνισε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», σχολιάζοντας τον ένα χρόνο διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Και έχουμε και την τοπική γκαντεμιά, γιατί μπλέξαμε με έναν άνθρωπο τον Ερντογάν ο οποίος πλέον έχει ξεφύγει για να το πω λαϊκά, νομίζω ότι το ισοζύγιο είναι απολύτως θετικό σε όλους τους τομείς και στην οικονομία και στην εθνική ασφάλεια», ανέφερε ο βουλευτής

Ο κ. Βαρτζόπουλος, δεν θέλησε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο για τον κ. Καλογρίτσα,

«Αυτά τα οποία γίνονται, είναι βαθιά διάβρωση των θεσμών», σχολίασε.

Έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα λειτουργίας των θεσμών και του πολιτεύματος», ανέφερε.

Η δικαιοσύνη θα πάρει τις αποφάσεις της. Το πόσο θα διευρύνει την έρευνα της θα το αποφασίσει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, έτσι γίνεται σε μια δημοκρατία.

«Ήταν απολύτως σαφές ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προέρχεται από την κομουνιστική αριστερά, την ΚΝΕ. Είχαν πεί ο’ τι σκοπός τους ήταν η άλωση της κυβερνήσεως με δημοκρατικό τρόπο, αλλά σκοπός τους ήταν η άλωση της πραγματικής εξουσίας, δικαιοσύνη και σώματα ασφαλείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε δημοκρατικό κόμμα εκλέγοντας τον αρχηγό του

«Στο πολιτικό σκέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού. Αυτό σημαίνει ότι είναι για το καλό του πολιτεύματος, να μετεξελιχθεί σε ένα δημοκρατικό κόμμα. Σε ένα λαϊκό πολυσυλλεκτικό αλλά δημοκρατικό κόμμα προσαρμοσμένο στους θεσμούς.

Πρώτον να αποβάλλει,όλους αυτούς που ενέχονται, έστω και με την έννοια του υπόπτου από τις τάξεις του, με πρώτον τον κ. Παππά.

Δεύτερον ο κ. Τσίπρας να θέσει εαυτόν στην κρίση του λαού του ΣΥΡΙΖΑ. Να εκκινήσει διαδικασίες ενός συνεδρίου, οπωσδήποτε. Να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, δημοκρατικές διαδικασίες εκλέγοντας τον πρόεδρο του.

Αλλαγές προσώπων

Για τον επικείμενο ανασχηματισμό, τόνισε:

«Εγώ είμαι βέβαιος ότι εντός των επομένων ημερών, εβδομάδων, όταν το αποφασίσει ο πρόεδρος, θα γίνει μια διορθωτική κίνηση, προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν θα γίνουν εκλογές. Αν κάνουμε εκλογές θα είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας».

Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή είναι μόνο λόγια

Για την Αγία Σοφία, ο κ. Βαρτζόπουλος, τόνισε:

«Αντιλαμβάνεστε ότι νομικώς μπορούν να ισχυρίζονται ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. εμείς βέβαια ισχυριζόμαστε ότι είναι διεθνές μνημείο. Καλό θα είναι και εμείς σε αυτή την περίπτωση να δώσουμε στίγμα των προθέσεων μας και να ζητήσουμε από την Ευρωπαϊκή ένωση να κλείσει διαπαντός αυτά τα ζητήματα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Μια ισλαμική χώρα η οποία δεν σέβεται ένα χριστιανικό μνημείο, δεν έχει καμία θέση στην χριστιανική Ευρώπη. Να τους διώξουμε μια και καλή από την Ευρωπαϊκή ένωση, ενδεχομένως να επιβάλουμε και τελωνειακούς δασμούς και κυρώσεις».

Χρήζει ψυχικής βοήθειας ο Ερντογαν;

Ερωτηθείς εάν ο κ. Ερντογάν χρήζει ψυχικής βοήθειας, λόγω της ιατρικής ιδιότητας του, ο κ. Βαρτζόπουλος, απάντησε:

«Γεγονός είναι το εξής: εδώ και μερικά χρόνια και αν λάβουμε υπόψη μας τις πληροφορίες που υπάρχουν περί σοβαρών παθολογικών καταστάσεων τις οποίες έχει περάσει ή περνά. δηλαδή έχει ακουστεί πριν χρόνια ότι έχει ca του παχέως εντέρου το οποίο χειρουργήθηκε επιτυχώς και το γεγονός ότι έχει έναν χρονίζοντα διαβήτη που ενδεχομένως είναι σωληνοεξαρτώμενος. Αυτά τώρα είναι ζητήματα τα οποία, μπορούν να εξηγήσουν σε κάποιο βαθμό την όξυνση ορισμένων βασικών ιδιοτήτων του χαρακτήρα του, δηλαδή της αυταρχικότητας, της ακράτειας, της εκρηκτικής επιθετικότητας και της δυσφορίας που εμφανίζονται στο λόγο του. Σημαντικό είναι βέβαια και το γεγονός του πραξικοπήματος που του ενίσχυσε την αυτό το πρωταρχικό αίσθημα ασφαλείας που ενδεχομένως έχει. Αυτά τώρα οδηγούν σε μια ριζοσπαστικοποίηση δική του και του περιβάλλοντος του, η οποία δεν προμηνύει τίποτα καλό για μας».

Ακούστε εδώ όσα είπε ο κ. Βαρτζόπουλος στον Flash 99.4

© politic.gr