Βασ. Κικίλιας για εξοπλιστικά: «Επικίνδυνος ερασιτεχνισμός»

«Επικίνδυνο ερασιτεχνισμό στο χειρισμό της διαδικασίας προμήθειας των αναγκαίων για τη χώρα εξοπλιστικών προγραμμάτων» καταγγέλλει ο Βασ . Κικίλιας, σε δήλωσή του για τα εξοπλιστικά.

Αφορμή για τη δήλωση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσαν δημοσιεύματα της Τετάρτης (2/5), περί απόφασης του ΥΠΕΘΑ για αναβάθμιση των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Βασ. Κικίλιας για τα εξοπλιστικά:

«Από σημερινά δημοσιεύματα, ενημερωνόμαστε για την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε αυτά αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά που θα εκταμιεύονται ανά έτος μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Οι κ. Καμμένος και Τσίπρας εξακολουθούν να κινούνται εξωθεσμικά και να αγνοούν τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι απαιτείται  θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή ήταν θετική στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16, τηρώντας, όμως, τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και διασφαλίζοντας την πλήρη ενημέρωση των αρμοδίων οργάνων».