Βασίλης Γάκης : Δεν θα παραιτηθεί ο Ταχιάος

«Οι θεσμοί είναι εγγύηση για όλους, ειδικά για τους πολίτες. Έχω βαθιά δημοκρατική πεποίθηση και σέβομαι την πολιτική ηθική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της παραταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, στον Flash Fm 99.4. «Μας ενδιαφέρει ένας γόνιμος διάλογος, για το καλό της πόλης. Εμείς κάνουμε πολιτική για την πόλη».

Αίσθηση προκάλεσε η στάση του Νίκου Ταχιάου πριν από λίγες μέρες στο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο δεν πήρε τον λόγο για να μιλήσει κατά τη διάρκεια των δηλώσεων των επικεφαλής. Ο ίδιος παραχώρησε τη θέση του στον Βασίλη Γάκη, πράγμα που κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Στην εκπομπή ο εκπρόσωπος της παράταξης ερωτήθη αν ο κ. Ταχιάος τού έχει παραδώσει το “δαχτυλίδι” και απάντησε τα εξής : «Καταρχάς ακόμη κι αν υπήρχε η περίπτωση να πάψει να είναι επικεφαλής της παράταξης ο Νίκος Ταχιάος, εγώ δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δέχονται “δαχτυλίδια”. Πιστεύω στην μακρόχρονη ιστορία που έχω στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχω αποδείξει την δημοκρατική ηθική και την δημοκρατική λογική που έχω. Άρα όσο κι αν είναι θετική η πρόθεση του Νίκου, θα επιθυμούσα να αναδειχθώ μέσα από τα όργανα της παράταξης».

«Δεν διαπιστώσαμε καμία πρόθεση να παραιτηθεί ο Νίκος Ταχιάος»

Ο εκπρόσωπος της παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” συνέχισε αιτιολογώντας την στάση του Νίκου Ταχιάου ως εξής : «Καταλαβαίνω την αγωνία, την ανησυχία και τον σχολιασμό του δημοσιογραφικού κόσμου. Είναι εύλογη, δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενη. Όμως κάποια πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Θα σας πω λοιπόν ακριβώς τι συμβαίνει. Ο Νίκος Ταχιάος με την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του Αττικού μετρό, στο οποίο υπάγεται και το μετρό Θεσσαλονίκης, ήταν ασφυκτικά πιεσμένος για τα θέματα που αφορούν την νέα του αυτή αρμοδιότητα. Και νομίζω πως στο πλαίσιο της υπευθυνότητας, όπως άλλωστε ήταν και το όνομα της παράταξης, προσπαθούσε να έχει μια ενημέρωση για τα θέματα και στην Αθήνα. Ως εκ τούτου δεν μπορούσε να παρακολουθήσει την επικαιρότητα της Θεσσαλονίκης ολοκληρωμένα, όπως θα ήθελε. Έτσι μου ζήτησε να τοποθετηθώ ως εκπρόσωπος της παράταξης. Τίποτα παραπάνω. Έγινε μάλιστα τώρα πρόσφατα μια συνάντηση με τους αιρετούς της παράταξης και ενημερωθήκαμε για θέματα, όχι μόνο του μετρό, αλλά και για άλλα ζητήματα που αφορούν την πόλη. Δεν διαπιστώσαμε εμείς καμία πρόθεση να παραιτηθεί ο Νίκος Ταχιάος».

Τέλος, ερωτηθείς για το πώς βλέπει τον Κώνσταντίνο Ζέρβα ως δήμαρχο της πόλης, προτίμησε να διατηρήσει σιγή ιχθύος και απάντησε πως δεν μπορεί ακόμα να κρίνει το έργο του. «Δεν μπορώ να εκτιμήσω ακόμα. Κινείται περισσότερο επικοινωνιακά σε αυτή τη φάση».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Βασίλη Γάκη :