Βενιζέλος: «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση στην εξουσία»

Τις τοποθετήσεις του για μία σειρά τρέχοντων θεμάτων της επικαιρότητας έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην Υπουργός καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στην πώληση πυρομαχικών του στρατού στη Σαουδική Αραβία αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Για τη χώρα μάλιστα είναι προτιμότερο να λες ότι η διγλωσσία είναι συμφωνημένη παρά να στερείται ιθύνουσας γραμμής. Αν κρίνω από τις διαφωνίες τους, αλλά δω τι γίνεται στη Βουλή με την επιμονή ΣΥΡΙΖΑ να προστατεύσει τον Καμμένο καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ρήξη. Υπάρχει ένα πλαίσιο που διατηρεί την κυβέρνηση στην εξουσία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση στην εξουσία, όλα τ’ άλλα είναι κάρβουνο στη μηχανή του λαϊκισμού. Τόσο απλό, κυνικό και ωμό είναι το γενικό τους πλαίσιο, και γι’ αυτό λειτουργεί» τόνισε ο κ. Βενιζέλος για τις σχέσεις Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία είπε:

«Είπαν ας έρθει τελικά, αλλά ο κ. Καμμένος αν έρθει μόνος του για να στρεψοδικεί δεν έχει νόημα. Να έρθουν και ο Μισαήλ Παπαδάκης και ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος. Η επιμονή μας είναι προσβλητική, δεν έχουμε παραβίαση κανονισμού αλλά νοοτροπία που οδηγεί στην παρεμπόδιση των δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης. Αν έρθει μόνο ο Καμμένος θα είναι αστείο, πρέπει να μπορούμε να ελέγξουμε στοιχειωδώς το θέμα».

«Διανύουμε μία επίφοβη περίοδο»

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε και για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και την ένταση που παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα.

«Είναι επίφοβη περίοδος, όχι μόνο όσον αφορά τον Ερντογάν. Πρέπει να δει κανείς και τη ρητορεία της αντιπολίτευσης, η οποία ασκεί πίεση εθνικιστικού, παραδόξως, χαρακτήρα. Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν θέλω να κάνω αντιπολίτευση. Οταν όμως δεν υπάρχει ενιαίος λόγος, κινείσαι σπασμωδικά, δεν υπάρχει στρατηγικό βάθος. Στα θέματα αυτά πρέπει να διακρίνουμε τα γεγονότα από τα λόγια. Οταν έχεις γεγονός με αμφισβήτηση τμήματος της ελληνικής επικράτειας, πρέπει να αντιδράς βάσει πρωτοκόλλου. Οταν έχεις λόγια πρέπει να διακρίνεις τι λόγια είναι αυτά, είναι κρίσιμη δήλωση από επίσημα χείλη; Σε αυτά απαντάς αμέσως, λιτά, κατά το διεθνές δίκαιο, μετρώντας τις λέξεις. Αν έχεις επικοινωνιακά σχόλια, δεν πρέπει να μετέχεις στον διάλογο. Οι δίαυλοι όμως πρέπει να είναι πάντα ανοιχτοί.»