Βέττας: «Παραλλαγή φοράει ο Πάνος Καμμένος, δεν είναι μπαλαρίνα!» (vd)

«Υπουργός Άμυνας είναι ο Πάνος Καμμένος, στην παραμεθόριο πάει, στολή παραλλαγής φορά, δεν είναι μπαλαρίνα», τόνισε ο Δημήτρης Βέττας, εκφράζοντας τη στήριξή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για την επιλογή του να ντύνεται στα χακί.

«Σφαίρες για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν»

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι η ελληνική απάντηση με σφαίρες στο ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τη Ρω αποτελεί μία ξεκάθαρα πατριωτική κίνηση και ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία.

«Οι σφαίρες έπεσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει… ξύδι. Αρέσει στον ελληνικό λαό. Είναι πατριωτικό!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέττας, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, με παρόντες τους βουλευτές Νίκη Κεραμέως, της ΝΔ, και Λεωνίδα Γρηγοράκο, του Κινήματος Αλλαγής.

«Γιατί Πάνος Καμμένος και κυβέρνηση δεν ενημέρωσαν;»

Αναφερόμενη στο περιστατικό στη νήσο Ρω, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επέκρινε την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό, 36 ώρες μετά το συμβάν. «Δεν γίνεται η κυβέρνηση να δρα με τέτοιο ερασιτεχνισμό», υπογράμμισε.

Τόσο η κυρία Κεραμέως, όσο και ο κύριος Γρηγοράκος εξέφρασαν την απορία τους γιατί η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε επισήμως για το τι συνέβη τελικά στη βραχονησίδα και αν είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες η εκτόξευση πυρών, ενώ δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.