Βίτσας: «Δε συμφέρει την Τουρκία να ανοίξει μέτωπο και με την Ελλάδα»

Την πεποίθησή του, ότι η Τουρκία έχει ανοίξει ήδη πολλά μέτωπα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της και πως δεν τη συμφέρει να ανοίξει ακόμη ένα στα δυτικά της, με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας, με δηλώσεις του στο Documento.

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχτηκε ότι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα έχει επηρεάσει αρνητικά τις προσφυγικές ροές και συνιστά να αποφεύγεται η ρητορική έντασης, εξηγώντας πως αυτή «κάνει κάποιους στην Τουρκία να είναι πιο ελαστικοί στην καταπολέμηση των διακινητών».

Όσον αφορά τη στάση της Ελλάδας, θεωρεί ότι στα εθνικά θέματα θα πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση, λέγοντας: «Ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να υπάρχουν εθνικά όρια. Μπορούμε δηλαδή πολιτικά να τσακωνόμαστε, αλλά σε ορισμένα ζητήματα επιβάλλεται να συνεννοούμαστε».

Στο πλευρό του Πάνου Καμμένου ο Δημήτρης Βίτσας

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δημήτρης Βίτσας εξέφρασε τη στήριξή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας πως έχει στοχοποιηθεί από την τουρκική πλευρά, ούτως ώστε οι γείτονες «ανεβάζουν τη ρητορική έντασης».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσιμπάει η ελληνική πολιτική σκηνή και να υποστηρίζει αυτά που λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει κάποιους πολιτικούς πόντους».