Βλαστοκύτταρα:  Η αναστροφή της γήρανσης μέσα από το ίδιο σου το σώμα

Επιμέλεια: Τάνια Η. Μαντουβάλου

Αν τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές θέλετε να κάνετε κάτι αποτελεσματικό για να ανανεωθείτε, που να είναι συγχρόνως φυσικό, γρήγορο και με άμεσα  αποτελέσματα, τα βλαστοκύτταρα αποτελούν την ιδανική λύση, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της γήρανσης στη ρίζα του. Σύμφωνα με τον πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό, Πανεπιστημιακό υπότροφο και Επιστημονικό Συνεργάτη του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Δημήτρη Καρυπίδη, η λήψη λίπους γίνεται εφ’ άπαξ και η απομόνωση βλαστοκυττάρων αφορά 3 έως 5 εφαρμογές ετησίως. Ιδανικά, συνιστάται χρονική απόσταση 3-4 εβδομάδων μεταξύ των εφαρμογών.

Τί είναι τα βλαστοκύτταρα;

Τα βλαστοκύτταρα είναι κύτταρα που προέρχονται μεταξύ άλλων, από τον λιπώδη ιστό του ίδιου του ασθενούς. Όταν εμφυτευτούν, πετυχαίνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αναστέλλοντας τη φθορά του δέρματος. Ως αυτόλογο υλικό δεν δημιουργούν ανεπιθύμητες αλλεργικές αντιδράσεις.

Πώς γίνεται η λήψη τους;

Η λήψη λίπους γίνεται συνήθως από την κοιλιά ή τους γλουτούς με τη χρήση μικροκάνουλας. Το λίπος αποστέλλεται σε ειδικό εργαστήριο, όπου γίνεται η απομόνωση και η καλλιέργεια των βλαστοκυττάρων. Στη συνέχεια, το διάλυμα εγχέεται στην επιθυμητή περιοχή.

Τα αποτελέσματα 

Τα βλαστοκύτταρα αναδομούν φυσικά τις ρυτίδες, διορθώνουν τη χαλάρωση, αποκαθιστούν την υφή, τον τόνο και την σφριγηλότητα του δέρματος. Το δέρμα φαίνεται πιο νεανικό και αναζωογονημένο.

Βελτιώνουν σημαντικά το περίγραμμα και την επιφάνεια του δέρματος, βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και των βλαβών από την ηλιακή ακτινοβολία.

Στο τριχωτό της κεφαλής, ενεργοποιούν τα ”αδύναμα” τριχοθυλάκια που έχουν αραιώσει ή χάσει την τριχοφυΐα τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τον όγκο, τη δομή και την πυκνότητα στα υπάρχοντα μαλλιά.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρυπίδης ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά  των βλαστοκυττάρων είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες, όπως iPRf και μικρολιπομεταφορά,  νήματα, μεσοθεραπεία, αλλά και με εφαρμογές laser, για πλήρη αναδόμηση του δέρματος. «Επίσης πρόκειται για εξατομικευμένη θεραπεία που απευθύνεται στις ανάγκες του κάθε ατόμου, ξεχωριστά και δεν αφορά ένα προκατασκευασμένο μενού θεραπειών».

©Πηγή: amna.gr