Βομβαρδισμός τζιχαντιστών από δυνάμεις του Άσαντ

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα ο συριακός στρατός βομβάρδισε το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους νότια της Δαμασκού.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ βομβάρδισαν τη νύχτα πολλές θέσεις του ΙΚ στον καταυλισμό Γιαρμούκ και στην αλ Χάτζαρ αλ Άσουαν προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό πολλών» επεσήμανε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ΙΚ και του συριακού στρατού είχαν σημειωθεί και τη Δευτέρα το βράδυ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα παιδί στην περιοχή του καταυλισμού Παλαιστίνιων προσφύγων Γιαρμούκ που ελέγχεται από το καθεστώς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες του συριακού στρατού σκοτώθηκαν.

Η απομάκρυνση επιτρέπει έλεγχο της πρωτεύουσας

Εξόχως σημαντική θεωρείται από την κυβέρνηση Άσαντ η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στη Δαμασκό να ελέγχει το σύνολο της πρωτεύουσας και των περιχώρων της για πρώτη φορά μετά το 2012.

Το Γιαρμούκ ήταν ο μεγαλύτερος καταυλισμός Παλαιστίνιων προσφύγων στη Συρία. Πριν από την έναρξη της σύγκρουσης εκεί ζούσαν περίπου 160.000 άνθρωποι, περιλαμβανομένων Σύρων. Σήμερα έχουν παραμείνει μόλις μερικές χιλιάδες πρόσφυγες.