Βόρεια Μακεδονία: Αγγίζουν τις 5.000 τα κρούσματα

Σχεδόν 5.000 κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί ση Βόρεια Μακεδονία, όπου η νόσος «καλπάζει» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο γειτονικό κράτος, τις 24 ώρες καταγράφηκαν 156 νέα κρούσματα της νόσου covid-19. Πλέον, το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται στα 4.820.

Έξι νεκροί σε ένα 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο, ακόμη έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βόρεια Μακεδονία. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα ανέρχεται σε 222.

Τα περισσότερα από τα 156 νέα κρούσματα καταγράφονται και πάλι στα Σκόπια (100 κρούσματα), ενώ ακολουθεί το Τέτοβο (19).

Πάνω από 40 εστίες διασποράς

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Επιθεώρησης Υγιεινής της χώρας, Ιρίνκα Σοτίροβα-Μπούχοβα, από τότε που ξεκίνησε η χαλάρωση των μέτρων, στις 24 Μαΐου, αυξάνεται αισθητά ο αριθμός των θετικών στον κορονοϊό ασθενών.

Κατά την περίοδο αυτή, μάλιστα, έχουν εντοπισθεί πάνω από 40 μεγάλες εστίες διασποράς κορονοϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας, ενώ αρκετές εξ αυτών (περίπου 20) έχουν εντοπισθεί στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, όπως διευκρίνισε η Σοτίροβα-Μπούχοβα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι την περίοδο αυτή οι περισσότερες μεταδόσεις κορoνοϊού εντοπίζονται μεταξύ μελών οικογενειών.

Δείτε ακόμη:
Κορονοϊός: Δέκα νέα κρούσματα – Ένας νεκρός

© politic.gr