Σπ. Βούγιας: Το μετρό άδικα διχάζει την πόλη

«Είναι ένα θέμα που άδικα διχάζει την πόλη. Πρέπει να βρούμε κοινό τόπο συζήτησης και συναινετική λύση» δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗχρωμη Πόλη» Σπύρος Βούγιας μιλώντας στον Flash 99,4.

Όσον αφορά το αν υπάρχει κομματικοποίησης του θέματος είπε πως « έγινε κομματικοποίηση του θέματος ατυχώς όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα, το οποίο είναι ένα δύσκολο θέμα. Ο κ. Μητσοτάκης το απογείωσε με αποτέλεσμα να υπάρξει απάντηση και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος το είχε πρώτο στην ατζέντα. Το αποτέλεσμα ήταν, όσοι στηρίζουν το ένα ή το  άλλο κόμμα να στοιχηθούν δίπλα από τη μία ή την άλλη άποψη».

Όσον αφορά στη δική του θέση για το θέμα τόνισε πως «Εμένα με ενδιαφέρει να βρεθεί μια λύση ακόμα και αν δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσα. Βάζω μπροστά την προσπάθεια  να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την ανάδειξη των αρχαίων και να λειτουργήσει το Μετρό μια ώρα αρχύτερα, γιατί η πόλη δεν αντέχει άλλο».

Όπως είπε ο ίδιος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατέθεσε μία συναινετική λύση αυτή της αποσύνδεση της χρονικής κατασκευής σταθμού από ανάδειξη αρχαίων. «Να σταματήσουν λίγο τα έργα και να ολοκληρωθεί το Μετρό χωρίς τον σταθμό της Βενιζέλου αρχικά» είπε χαρακτηριστικά.

«Χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης καταθέσαμε πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι θα  οργανώσει σύντομα σύσκεψη με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο θέμα, που έχουν διατυπώσει άποψη μήπως βρεθεί κοινό συμπέρασμα που θα βοηθήσει την πόλη να ξεπεράσει τον σκόπελο».

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» στο δημοτικό  συμβούλιο είπε πως η αντιπολίτευση για τον ίδιο δεν είναι αυτοσκοπός. Δε μ΄ ενδιαφέρει να αποδείξω κάτι ούτε να κάνω καριέρα άλλων υποψηφιοτήτων».