Βουλγαρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τις 15 Ιουλίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 15 Ιουλίου θα παραμείνει η Βουλγαρία, καθώς οι αρχές της χώρας επέκτειναν την περίοδο επιφυλακής, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε την Τετάρτη (24/6) ο Βούλγαρος υπουργός Υγείας, Κίριλ Ανάνιεφ.

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στη Βουλγαρία

Υπενθυμίζεται ότι η γειτονική χώρα άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε 606 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα.

Ακόμη 103 κρούσματα

Την Τετάρτη (24/6), μάλιστα, οι αρχές ανακοίνωσαν ακόμη 130 νέα κρούσματα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 4.114. Έως τώρα, 208 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Η τελευταία αυτή αύξηση που καταγράφηκε στη χώρα οδήγησε τον υπουργό Υγείας στην απόφαση να επιβάλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων των τρένων και των λεωφορείων.

«Έχουμε αύξηση της έντασης της επιδημίας και της εξάπλωσης του ιού», δήλωσε ο υπουργός ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος ημερήσιος αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό κατά το διάστημα 10 με 24 Ιουνίου υπερτριπλασιάστηκε (από 26 σε 84 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα) σε σχέση με το προηγούμενο δεκαπενθήμερο.

Όχι σε νέα μέτρα, ναι στους ελέγχους

Όπως είπε ο Ανάνιεφ, η Βουλγαρία δεν θα επιβάλει νέα μέτρα ούτε θα επαναφέρει αυστηρότερους περιορισμούς, αλλά θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ενώ θα διατηρήσει την ταξιδιωτική απαγόρευση για τις περισσότερες χώρες εκτός της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, είπε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι, αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης μεταξύ των φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα επιβάλει τη διεξαγωγή τους κεκλεισμένων των θυρών.

Δείτε ακόμη:
Covid-19: 4.333 νέοι θάνατοι και 137.577 νέα κρούσματα παγκοσμίως

© politic.gr